Europuls – Center for European Expertise

Vizita jurnaliștilor moldoveni la Bruxelles

Am ajuns la cea de-a doua etapă a proiectului nostru “Everything you wanted to know about fake news, but were afraid to ask”! Europuls desfășoară primul său proiect în Republica Moldova, în colaborare cu Asociatia Presei Independente. După o sesiune de training media, ce a avut loc la Chișinău în aprilie 2018, am organizat o vizită de studiu la Bruxelles pentru 12 jurnaliști de la diferite instituții mass-media din Republica Moldova în perioada 19-21 iunie, în cadrul căreia am discutat despre fenomenul ştirilor fals, cât și despre strategiile europene de diminuare a efectelor nocive ale dezinformării.

În prima zi, jurnaliştii au beneficiat de un training din partea echipei Europuls despre instituţiile europene, urmat de întâlniri cu membri ai Parlamentului European precum Cristian Preda, Siegfried Muresan și Petras Austrevicius.

Alte întâlniri au avut loc cu reprezentanți ai Departamentului de Diplomație Publică și Operații Media de la NATO, editori din echipa POLITICO Europe, Timur Onica, responsabil de proiecte din Moldova și Belarus la European Endowment For Democracy și cu reprezentanți ai Direcției de Comunicații Strategice a UE (East StratComm) din cadrul Serviciului European de Acțiune Externă.

A fost un program încărcat și plin de discuții intense, dar suntem siguri că această etapă a proiectului îi va ajuta pe jurnaliștii dedicați din Moldova să folosească platforma de contacte directe de la Bruxelles în dezvoltarea și aplicarea noilor moduri rapide și eficiente de combatere a dezinformării!

Colegii nostri de la Asociatia Presei Independente au scris o frumoasă detaliere a experienței, pe care vă invităm să o parcurgeti pentru mai multe detalii!
Update cookies preferences