Europuls – Centrul de Expertiză Europeană

A 7-A EDIȚIE A FORUMULUI EUROSFAT!EUROPULS – Centrul de Expertiză Europeană are plăcerea de a vă invita la cea de-a 7-a ediție a Forumului EUROSFAT, cel mai mare forum anual de afaceri europene din România. Forumul este un proiect bazat pe valorile europene ale democrației, implicării civice și dialogului deschis și reprezintă oportunitatea perfectă de a dezbate cele mai actuale subiecte la nivel european, național și regional, angrenând în dezbateri actori și reprezentanți politici la nivel local, național sau internațional, precum și reprezentanți ai mediului de afaceri.

În fiecare an, începând din 2013, Eurosfat marchează acel moment când Europa, în toate formele ei, devine cel mai important subiect pe agenda României. Considerând contextul politic extraordinar la nivel național și european de anul acesta, Forumul Eurosfat 2019 va fi o ediție specială ce se va transforma în principala scenă națională pentru alegerile europene, desfășurându-se și în timpul Președinției României a Consiliului Uniunii Europene.

Pe data de 11 aprilie, vă invităm să aflați direct de la reprezentanții partidelor politice europene din Parlamentul European de ce pe 26 mai votul vostru va defini viitorul Europei. Europuls vă invită la o dezbatere cetățenească în care veți putea transmite viziunea voastră la nivel european și veți putea afla ideile grupurilor politice din Parlamentul European despre următorii 5 ani ai UE.

În ziua de 12 aprilie, forumul va fi deschis de o sesiune plenară ce va fi completată de 9 conferințe, seminarii, mese rotunde și momente culturale în domeniul afacerilor europene. La sesiunea plenară veți putea dezbate cu candidații la Parlamentul European din fruntea principalelor grupuri politice din România care sunt prioritățile lor europene. După plenara de deschidere, vă invităm să participați la cele 8 dezbateri tematice la care veți putea întâlni înalți reprezentanți ai instituțiilor europene, candidați români și europeni la alegerile europarlamentare, primari ai principalelor orașe din România, reprezentanți ai Guvernului și Parlamentului României.

Iată despre ce vă propune Europuls să discutăm anul acesta:

  • viitorul UE în viziunea partidelor românești;
  • cum poate implicarea civică să influențeze rezultatul alegerilor europene ;
  • statul de drept și lupta anti-corupție în administrația publică;
  • revoluția digitală și construirea unui sistem de sănătate mai sigur și mai intelligent;
  • adaptarea bugetului UE la provocările actuale;
  • dezvoltarea sustenabilă a zonelor urbane din România;
  • viitorul politicii comerciale a UE;
  • rolul antreprenoriatului social în Europa în îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare sustenabilă;
  • digitalizarea în domeniul financiar.

Ceremonia de închidere a forumului va fi marcată de un eveniment cultural de tip teatru forum intitulat „Stă în puterea ta să schimbi ceva! – Cetățenii își aleg reprezentanții în 2019 în mod responsabil!”

Eveniment realizat cu sprijinul și sub patronajul Președintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, Reprezentanței Comisiei Europene în România și al Președinției României la Consiliul Uniuniii Europene.

Consultă lista de vorbitori, detalii despre ateliere și înscrie-te pe www.eurosfat.ro!Continuând să navigați pe site, acceptați termenii și conditțiile.