Europuls – Centrul de Expertiză Europeană

Despre noi

Europuls promovează integrarea europeană și maturizarea României ca membru deplin al UE, constituindu-se ca o platformă prin care experți români participă activ în dezbaterile publice și în formularea politicilor europene.
Centrul de Expertiză Europeană EUROPULS este o organizaţie non-guvernamentală înființată în anul 2010 la Bruxelles de un grup de experți români în afaceri europene. Scopul acesteia este acela de a promova procesul de integrare europeană în România dar şi de a contribui la dezvoltarea unui spaţiu public european. Europuls urmăreşte să încurajeze dezbaterile publice pe teme europene prin articole și studii, precum și prin organizarea de dezbateri, ateliere de lucru și conferinţe, printre participanții la aceste evenimente numărându-se comisari europeni, europarlamentari români şi străini, lideri politici, reprezentanți ai societăţii civile, experți şi jurnaliști.

Europuls este inițiatorul şi principalul organizator al EUROSFAT, forumul anual dedicat dezbaterilor pe teme europene.

Asociaţia Europuls, înfiinţată în 15 martie 2010 şi înregistrată oficial atât în Romania cât şi în Belgia, este complet independentă de orice organism cu caracter politic.

Obiective

Maturizarea României ca membru deplin al UE. Promovăm continuarea integrării europene a României şi asumarea treptată a rolului de membru matur al UE atât în ceea ce priveşte instituţiile statului cât şi societatea în ansamblul său.

Europa Unită

Credem într-o Europă unită şi de aceea promovăm continuarea şi adâncirea construcţiei Uniunii Europene.

Descifrarea Europei

Întelegem complexitatea instituţiilor şi politicilor europene şi de aceea încercăm să le descifrăm şi să le explicăm pentru un public cât mai larg.

Dezbaterea

Credem în puterea ideilor şi a dialogului şi de aceea încurajăm şi promovăm dezbaterile pe teme europene.
Update cookies preferences