Europuls – Centrul de Expertiză Europeană

Conferinta de promovara GRSS 2023 - Perspective de Leadership în Relațiile Internaționale

Leadership-ul este principiul care ghidează tinerii să-și dezvolte propriile comunități, pentru ca într-un final să aibă un impact asupra mediului național și internațional. Acesta a reprezentat din totdeauna un subiect amplu ce necesită dezbaterea unor specialiști, din care fiecare dintre noi poate învăța câte ceva.

Explorând contextul internațional al comunităților, orașelor și politicilor interconectate, dorim să conturăm contextul în care tinerii să intre în dialog direct cu lideri din domeniul relațiilor internaționale cu scopul de a putea realiza o schimbare în comunitatea din care fac parte. Cum se pot transforma inițiativele locale într-unele de anvergură la nivelul diplomației? Cum pot contribui comunitățile la procesul de luare a deciziilor?

Pe data de 29 mai 2023 a avut loc la Institut français de Roumanie à Bucarest conferința de promovare a proiectului Global Research Summer School: Empower You(th), care a avut tema "Perspective de Leadership în Relațiile Internaționale". Mulțumim Institutului Francez din România pentru găzduirea acesteia!

În cadrul evenimentului cei 70 de participanți au avut ocazia să afle mai multe despre ce înseamnă o societate sustenabilă și despre carierele profesionale ale celor 3 speakeri:
  • Excelența Sa, Doamna Therese Hydén, Ambasadoarea Regatului Suediei în România 
  • Domnul Julien Chiappone - Lucchesi, Directorul Institutului Francez din România 
  • Domnul Ovidiu Cîmpean, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene

Discuția, care s-a încheiat cu o sesiune de Q&A, a fost moderată de către Francesca Cristea, Head Policy and Programs la Europuls - Centrul de Expertiza Europeana. Câteva remarci au fost adresate de către Mihai Percă, Project Manager al Global Research Summer School: Empower You(th) 2023 și Flavius Mușetescu, organizator al GRSS 2023.
Update cookies preferences