Europuls – Centrul de Expertiză Europeană

Dimensiunea europeană a programelor electorale ale partidelor româneștiUniunea Europeană, pentru mai toate partidele, este tratată ca punct ultim de discuție, pe undeva prin politica externă – ca și cum ar fi un subiect de afaceri externe și nu unul care afectează aproape toate domeniile vieții cotidiene! Propunerile pentru UE se referă în general la bani și fonduri și, din păcate, au o prea mică polarizare politică.

Aleșii votați pe 11 Decembrie vor avea de înfruntat printre altele și  Președinția Română a Consiliului UE din 2019. Guvernul ales în urma acestor alegeri ar trebui astfel să aibă printre prioritățile sale primare și acest obiectiv, gestionarea sa, dar mai ales să propună priorități pentru România și pentru Europa. Dar dacă privim majoritatea programelor electorale, nu putem fi siguri dacă cei mai mulți dintre candidați sunt însă la curent

Europuls vă propune în acest policy brief o scurtă privire asupra perspectivei europeane a programelor electorale ale principalelor partide politice din România.Continuând să navigați pe site, acceptați termenii și conditțiile.