Europuls – Centrul de Expertiză Europeană

Eurosfat 2017 – Perspectivele României în Uniunea Europeană la 10 ani de la aderareDragi prieteni,

Europuls are plăcerea să vă invite la cea de-a 5a ediţie a Forumului Anual Eurosfat, cel mai mare forum de dezbateri europene din România.

Temele abordate în acest an includ – Agenda Digitală, Politica Agricola Comună, Apărarea la Est, Designul Urban, CETA, Anti Corupţie, Energie, Egalitatea de Gen, Lupta împotriva populismului și 30 Ani de Program Erasmus.

Pentru înscrieri şi agenda vă rugăm accesaţi www.eurosfat.ro. Ne vedem la Eurosfat!

 

Eurosfat 2017 – Perspectivele României în Uniunea Europeană după 10 ani de la aderare

Cea de-a cincea ediție a Forumului Eurosfat, organizată la data de 28 aprilie 2017 la București, își propune o structură tematică diferită, menită să încurajeze dezbateri pe scena românească și europeană despre evoluția României la 10 ani de la aderarea sa la Uniunea Europeană. Ca și în anii precedenți, Eurosfat reprezintă ocazia ideală pentru a dezbate cele mai fierbinți teme europene, românești și regionale, alături de principalii actori și reprezentanți din sfera politică locală, regională, internațională cât și mediul de afaceri. Evenimentul se va desfășura pe parcursul unei zile, sub forma a 10 conferințe și diverse ateliere de lucru.

Organizat de Europuls, Eurosfat 2017 se desfășoară într-un moment în care România trebuie să își definească prioritățile pentru Președinția Consiliului UE din 2019. La fel de important, anul 2017 marchează cea de-a 60-a aniversare a semnării Tratatului de la Roma și creării Comunității Economice Europene (CEE), evenimente care vor fi abordate în contextul forumului.

Aflat sub înaltul patronaj al instituțiilor europene și beneficiind de parteneriate stabile cu instituții importante din România și din Europa, firme și reprezentanți ai societății civile, Eurosfat este cel mai mare forum anual de dezbateri pe teme de politică europeană. Printre invitați se numără comisari europeni, membri ai Parlamentului European și al României, politicieni de renume, experți, cercetători, profesori, jurnaliști, oameni de afaceri și cetățeni interesați din România și peste hotare. Participanții vor avea ocazia să dezbată cele mai relevante subiecte europene, să se angajeze într-un schimb de bune practici, să propună soluții pentru a contribui la crearea unei agende europene integrate prin punerea în valoare a unor subiecte de interes național.  

În decursul acestor ani, România s-a transformat semnificativ ca stat și ca societate, și deși a parcurs un drum lung și asiduu în eforturile sale pentru a ajunge la nivelul celorlalte state membre UE, evoluția nu a fost una uniforma pe toate planurile. Unele dintre subiectele de importanță ale anului 2007 se apropie de puncte de cotitura în anii ce urmează, unele fiind testate de trendurile și crizele actuale ale Uniunii.

Forumul va fi deschis printr-o plenară dedicată Rolului României în lupta pentru o Europă unită la 10 ani de la aderare. Aceasta  va găzdui înalți oaspeți din cadrul Comisiei Europene, al  și alți lideri-cheie ai Uniunii Europene, având ca scop identificarea priorităților viitoare ale România și UE, în lumina învățăturilor din ultimii 10 de ani. Eurosfat 2017 este un proiect bazat pe valorile europene ale democrației, al angajamentului civic și ale dialogului deschis, care susține ideea europeană și procesul de integrare europeană. Europuls este o organizație non-profit care funcționează pe bază de voluntariat, fără apartenență politică, creată pentru a ajuta la dezvoltarea unei sfere publice pro-europeane în Romania.Update cookies preferences