Europuls – Centrul de Expertiză Europeană

Invitație la depunere de propuneri
Call for Proposals

Europuls – Centrul de Expertiză Europeană va fi gazda celei mai mari conferințe despre democrație. În perioada 15-18 mai 2024, Forumul Global privind Democrația Directă Modernă, care a avut loc pe cinci continente din 2008, va reuni în București o comunitate globală diversă de activiști, decidenți și experți care vor aborda probleme presante legate de drepturile directe de participare democratică și civică.

Forumul Global privind Democrația Directă Modernă este o conferință participativă care atrage anual peste 500 de participanți din peste 60 de țări și este întotdeauna organizat de o coaliție de organizații ale societății civile și instituții locale. În România, conferința va fi găzduită de Europuls – Centrul de expertiză europeană, ONG-ul elvețian Democracy International, precum și Primăria București și Universitatea din București.

Întrucât acesta este un proces participativ, vă invităm să ne transmiteți propuneri în legătură cu propuneri de ateliere, speakeri sau teme pe care ați dori să le abordăm.

Suntem interesați în mod special de propuneri referitoare la:
  • 1) Cum poate democrația prin instrumentele sale să prevină războaiele și să ofere pace?
  • 2) EUROSFAT - Democrație europeană și mecanisme participative
  • 3) Informare: Dezvăluirea rolului mass-media și al tehnologiei
  • 4) Este democrația la nivel local ultima speranță?


Vă invităm să parcurgeți anunțul informativ aici.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să o contactați pe Francesca Cristea, Project Manager al Global Forum on Modern Democracy 2024 la [email protected] .

Update cookies preferences