Europuls – Centrul de Expertiză Europeană

PRIORITĂȚILE SOCIETĂȚII CIVILE ÎN CONTEXTUL CONFERINȚEI PRIVIND VIITORUL EUROPEI



Conferința privind Viitorul Europei își propune să le confere cetățenilor un rol mai important în conturarea politicilor și priorităților Uniunii Europene cu scopul de a îmbunătăți reziliența Uniunii Europene la crize.

În data de 3 iunie 2021, Europuls- Centrul de Expertiză Europeană a organizat Forumul Prioritățile societății civile din România în cadrul Conferinței privind Viitorul Europei, sub forma a șapte mese rotunde, dedicat consultării societății civile în domenii-cheie precum: democrația, relațiile externe ale UE, economia, social, digital, energia și tranziția verde, educație și tineret. Concluziile forumului au fost integrate în Manifestul « Prioritățile societății civile din România  în cadrul Conferinței privind Viitorul Europei » lansat în cadrul Forumului EUROSFAT 2021- Europa este Viitorul, în cadrul sesiunii “Prioritățile societății civile din România în cadrul Conferinței privind Viitorul Europei” care poate fi accesată aici

Procesul pe care am dorit să îl abordăm a fost unul ambițios, format din câteva etape care au dus la crearea unui document strategic al societății civile care va servi la conturarea unui dialog constant cu autoritățile naționale și europene. Europuls a colectat toate propunerile organizațiilor societății civile care au dorit să se implice și a realizat un document ce va fi prezentat în cadrul Forumului Eurosfat. Echipa Europuls și-a propus să asigure un cadru sigur în care societatea civilă să înainteze o listă de priorități pe care ulterior o vom prezenta decidenților la nivel național și european.

Propunerile organizațiilor au fost culese prin metoda mesei rotunde. Moderatorii au creionat contextul dezbaterii și au adresat câteva întrebări cheie prin care participanții din cadrul meselor rotunde au trebuit să ofere o intervenție referitoare la situația actuală. De îndată ce prima rundă s-a terminat, participanții au fost încurajați să se implice într-un dialog constructiv pentru a înainta câteva soluții pentru contextul actual. Altfel spus, fiecare dezbatere a fost conturată în jurul experiențelor partenerilor noștri din societatea civilă, iar propunerile înaintate sunt creionate în jurul resurselor de care partenerii noștri dispun și oportunității din jurul Conferinței privind Viitorul Europei.

Proiectul este sprijinit financiar de Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România prin fondurile inițiativelor civice lansate de tineri și pentru tineri.



Continuând să navigați pe site, acceptați termenii și conditțiile.