Europuls – Centrul de Expertiză Europeană

Policy Brief – Recomandări pentru Președinția Română a Consiliului UE din 2019

În prima jumătate a lui 2019 România va prelua pentru prima dată de la aderarea la UE în 2007 președinția rotativă a Consiliului UE. Acest rol plasează tara noastră în fruntea conducerii Uniunii Europene, ceea ce înseamnă că pentru o perioadă de șase luni, România va coordona toate grupurile de lucru ale Consiliului, având ca responsabilitate principală asigurarea funcționării corecte a Uniunii și stabilirea priorităților acesteia. Președinția rotativă este un test substanțial de resurse umane și administrație, dar mai ales o provocare extraordinară de a demonstra și întări imaginea și expertiza europeană a țării responsabile.

Europuls propune în acest policy brief mai multe recomandări pentru autoritățile române dar și actorii politici și civici, pentru momentul primei Președinții române a Consiliului UE, din ianuarie – iunie 2019.

DESCARCĂ DOCUMENTUL AICI – ROMÂNĂ

Europuls sets forth in this policy brief several recommendations for the Romanian authorities but also political and civic actors, for the moment of the first Romanian Presidency of the EU Council, in January-June 2019.

DOWNLOAD THE DOCUMENT HERE – ENGLISH
Continuând să navigați pe site, acceptați termenii și conditțiile.