Europuls – Centrul de Expertiză Europeană

Raport al Consultării publice RO2019 la Bruxelles pe tema Politicii Energetice

Pe 29 martie 2017, Europuls a organizat la Parlamentul European din Bruxelles a treia consultare publică din seria de dezbateri inițiate de Europuls și Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile pentru pregătirea Președinției Române a Consiliului UE din 2019. Evenimentul a fost realizat cu sprijinul Enel România.

Scopul acestei serii de consultări este de a invita românii din instituțiile europene dar și din mediul privat anex să contribuie la identificarea şi formularea unor potențiale priorități ale României în cadrul proiectului RO2019, dar și a da recomandări cu privire la modul în care România își poate promova aceste priorități.

În contextul marilor dezbateri actuale asupra viitorului Europei, Europuls consideră că România poate folosi momentul Președinției Consiliului din 2019 pentru a promova domeniul energetic ca prioritate. Desăvârșirea Uniunii Energetice, tranziția către energia verde și regenerabilă, consumatorul vulnerabil, sărăcia energetică, crearea de dinamici între strategiile de dezvoltare, economia circulară și inovația tehnologică în sectorul energetic pot fi doar câteva dintre componentele acestei priorități.

Puteți descărca raportul AICI.
Update cookies preferences