Raport – Masă rotundă cu europarlamentarii români în contextul Președinției României la Consiliul UE în 2019

Pe data de 7 noiembrie 2018, Europuls, în colaborare cu Reprezentanța Permanentă a României pe lângă UE, a organizat o masă rotundă cu participarea membrilor delegației române din Parlamentul European, a doamnei Ambasador Luminița Odobescu și a Ministrului Delegat pentru Afaceri Europene Victor Negrescu. Evenimentul este ultimul din seria de reuniuni organizată de Europuls și Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în contextul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene din 2019.

Dezbaterea a avut un format Chatham House și a constat într-o discuție referitoare la prioritățile și provocările aduse de Președinția României la Consiliul UE, pe care țara noastră o va exercita pentru prima dată de la aderarea la UE (în perioada ianuarie- iunie 2019). Discuția a atins de asemenea și tema contribuției concrete a membrilor delegației române în Parlamentul European pe durata celor șase luni.

Puteți citi mai multe informații în raportul pregătit de Europuls.

Website | + posts

Eva are un masterat în relaţiile internaţionale ale Uniunii Europene şi studii diplomatice de la Colegiul Europei din Bruges şi licenţa în relaţii internaţionale şi politică de la Universitatea Essex din Marea Britanie. În prezent ea lucrează ca şi consultant în domeniile energiei, transportului şi mediului în Bruxelles.