Europuls – Centrul de Expertiză Europeană

Scrisoare deschisă adresată Guvernului cu privire la pregătirea Președinției Române a Consiliului UEVă invităm să parcurgeți scrisoarea deschisă adresată Guvernului și semnată de către: Platforma RO2019, Europuls – Centrul de Expertiză Europeană, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Funky Citizens, Centrul Român de Politici Europene, Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale, Smart Everything Everywhere, Fundația Terra Mileniul III, Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din România, Asociația Pro Democrația, Federația Volum, Centrul de Resurse pentru Participare Publică, Consiliul Tineretului din România, Asociația Viitorul Tinerilor, Salvați Copiii și Centrul pentru Jurnalism Independent.

Scrisoarea semnalează lipsa unor elemente esențiale din cele două documente lansate de Guvern pentru pregătirea Președinției Române a Consiliului UE din 2019, precum lipsa referințelor de coordonare cu organizații neguvernamentale și cu cetățeni și întârzierea calendarului pregătirilor Președinției. Aceasta deplânge lipsa de progrese, mesajul vag și carența de implicare de care au dat dovadă predecesorii Guvernului actual din 2017.

Scrisoarea invită actualul Guvern la o colaborare reală și cere o întâlnire cu societatea civilă. Scopul acțiunii este de a spori pregătirea Președinției Române a Consiliului UE din 2019.Update cookies preferences