Europuls – Centrul de Expertiză Europeană
Francesca Cristea
Head of Policy and Programs

Francesca Cristea

Head of Policy and Programs
Echipa executiva - EUROPULS
Francesca este în prezent Head of Policy & Programs pentru Europuls – Centrul de Expertiză Europeană, fiind numită în această funcție în Septembrie 2022. Aceasta se ocupă cu gestionarea sau coordonarea programelor, proiectelor, briefurilor de policy și reprezentarea Europuls în dezbateri cu decidenții. Domeniile ei de specialitate sunt politicile pentru tineret, viitorul muncii și societatea civilă, fiind autorul a numeroase articole, documente de poziție, whitepaper, dar și moderator a dezbaterilor cu subiecte din aria de expertiză.

În 2023, Francesca a fost nominalizată alături de Tana Foarfă în Topul Forbes 30 under 30.

Francesca este absolventă a Facultății de Relații Internaționale și Studii Europe a Universității București. Aceasta s-a implicat în ultimii 7 ani în proiecte naționale și internaționale care priveau dezvoltarea tinerilor. Este alumna a Programului de Bursieri Konrad Adenauer Stiftung. În anul 2023, Francesca a fost delegatul de tineret din partea României în cadrul Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei.

A fost unul dintre cei doi Delegați de Tineret ai României la UE pe durata Președinției României la Consiliul UE, timp în care a organizat sesiuni de informare cu tinerii despre instituțiile europene, importanța votului la alegerile europarlamentare și despre oportunitățile de carieră sau de dezvoltare personală pe care la oferă UE, reprezentând vocea tinerilor în Consiliul de Miniștri în domeniul tineretului.

S-a alăturat apoi Consiliului Tineretului din România (CTR) în calitate de Vice-Președinte în domeniul Relațiilor internaționale, fiind responsabilă de parteneriate internaționale și reprezentarea tinerilor din România în cadrul Forumului European de Tineret (YFJ).
Update cookies preferences