Europuls

Centrul de Expertiză Europeanaă

Home Membru Francesca Cristea

Francesca Cristea

Francesca este în prezent Head of Policy & Programs pentru Europuls – Centrul de Expertiză Europeană, fiind numită în această funcție în Septembrie 2022. Aceasta se ocupă cu gestionarea sau coordonarea programelor, proiectelor, briefurilor de policy și reprezentarea Europuls în dezbateri. Domeniile ei de specialitate sunt politicile pentru tineret, viitorul muncii și societatea civilă, fiind autorul a numeroase articole, documente de poziție, whitepaper, dar și moderator a dezbaterilor cu subiecte din aria de expertiză.

Francesca este absolventă a Facultății de Relații Internaționale și Studii Europe a Universității București. Aceasta s-a implicat în ultimii 7 ani în proiecte naționale și internaționale care priveau dezvoltarea tinerilor. Este alumna a Programului de Bursieri Konrad Adenauer Stiftung și al programului  Aspen Junior Seminar, iar în prezent lucrează în domeniul de public affairs.

A fost unul dintre cei doi Delegați de Tineret ai României la UE pe durata Președinției României la Consiliul UE, timp în care a organizat sesiuni de informare cu tinerii despre instituțiile europene, importanța votului la alegerile europarlamentare și despre oportunitățile de carieră sau de dezvoltare personală pe care la oferă UE, reprezentând vocea tinerilor în Consiliul de Miniștri în domeniul tineretului.

S-a alăturat apoi Consiliului Tineretului din România (CTR) în calitate de Vice-Președinte în domeniul Relațiilor internaționale, fiind responsabilă de parteneriate internaționale și reprezentarea tinerilor din România în cadrul Forumului European de Tineret (YFJ).