Europuls

Centrul de Expertiză Europeanaă

Home Membru Francesca Cristea

Francesca Cristea

Francesca este absolventă a Facultății de Relații Internaționale și Studii Europe a Universității București. Aceasta s-a implicat în ultimii 7 ani în proiecte naționale și internaționale care priveau dezvoltarea tinerilor. Este alumna a Programului de Bursieri Konrad Adenauer Stiftung și al programului  Aspen Junior Seminar, iar în prezent lucrează în domeniul de public affairs.

A fost unul dintre cei doi Delegați de Tineret ai României la UE pe durata Președinției României la Consiliul UE, timp în care a organizat sesiuni de informare cu tinerii despre instituțiile europene, importanța votului la alegerile europarlamentare și despre oportunitățile de carieră sau de dezvoltare personală pe care la oferă UE, reprezentând vocea tinerilor în Consiliul de Miniștri în domeniul tineretului.

S-a alăturat apoi Consiliului Tineretului din România (CTR) în calitate de Vice-Președinte în domeniul Relațiilor internaționale, fiind responsabilă de parteneriate internaționale și reprezentarea tinerilor din România în cadrul Forumului European de Tineret (YFJ).

Domeniile de interes sunt: viitorul muncii, politicile de tineret, politicile sociale, dezvoltarea societății civile.